Projekat „Korak ka jednakosti“

U 2015. godini Narodna biblioteka Užice je nastavila sa pružanjem usluga osobama sa poteškoćama u čitanju. Ideje smo uspeli da unapredimo i proširimo kroz projekat „Korak ka jednakosti“ koji u 2015. godini sufinansira Ministrastvo kulture i informisanja. Autor projekta je bibliotekar Dušica Murić.

Aktivnosti vezane za relizaciju projekta predstavljene su u Međuopštinskoj organizaciji slepih Užice bez čije podrške ne bismo uspeli da kvalitetno odgovorimo na zahteve koji su pred nama.

Sastanak

Projekat „Korak ka jednakosti“ NBU će realizovati kroz razne edukativne, književne i kulturne aktivnosti.
30.09.2015. u Čitalištu Narodne biblioteke Užice, a u okviru realizacije projekta „Korak ka jednakosti“ održano je predavanje“Asistivne tehnologije i osobe oštećenog vida“. Predavači su bili: dipl. ing. Nebojša Marković, osnivač firme Gloria Ferari doo i Gradimir Kragić, instruktor za informacione tehnologije.

Plakat

Povodom Dana grada, a u sklopu realizacije projekta u Holu Narodne biblioteke Užice biće predstavljena Taktilna izložba Spomen zbirke Pavla Beljanskog „Dodirni i oseti“. Izložba predstavlja dobar primer prilagođavanja umetnosti i kulture osobama sa invaliditetom, a ujedno i dobar način širenja svesti u javnosti o potrebama realizovanja ovakvih dešavanja.