Пројекат „Корак ка једнакости“

 У 2015. години Народна библиотека Ужице је наставила са пружањем услуга особама  са потешкоћама у читању. Идеје смо успели  да  унапредимо и проширимо  кроз пројекат „Корак ка једнакости“ који у 2015. години суфинансира Министраство културе и информисања. Аутор пројекта је библиотекар  Душица Мурић.

Активности везане за релизацију пројекта  представљене су у Међуопштинској организацији слепих Ужице без чије подршке не бисмо успели да квалитетно одговоримо на захтеве који су пред нама.

Sastanak

Пројекат  „Корак ка једнакости“ НБУ ће реализовати кроз разне едукативне, књижевне и културне активности.
30.09.2015. у Читалишту Народне библиотеке Ужице,  а  у оквиру реализације  пројекта „Корак ка једнакости“  одржано је предавање“Асистивне технологије и особе оштећеног вида“. Предавачи су били: дипл. инг. Небојша Марковић, оснивач фирме Gloria Ferari doo и Градимир Крагић, инструктор за информационе технологије.

Plakat

Поводом Дана града, а у склопу реализације пројекта у Холу Народне библиотеке Ужице биће представљена Тактилна изложба Спомен збирке Павла Бељанског „Додирни и осети“. Изложба представља добар пример прилагођавања уметности и културе особама са инвалидитетом, а уједно и  добар начин  ширења свести у јавности о потребама реализовања оваквих дешавања.