Онлине каталог књига и апликација за слепе и слабовиде

InfoeraПромоција Каталога и андроид апликације књига намењених слепим и слабовидим особама одржана је Народној библиотеци Ужице у оквиру пројекта „Инклузивна култура“ који је суфинансирало Министарство културе и информисања. У ужичкој библиотеци има 30 књига на Брајевом писму и преко 300 звучних, а израдом базе података слепи и слабовиди моћи ће самостално уз помоћ читача да претражују наслове, прате вести, занимљивости и догађања за особе са инвалидитетом-рекла је Душица Мурић, директорка Народне библиотеке Ужице. -Ова база много ће значити слепим и слабовидим члановима организације а пре свега деци којој су неопходне за учење и додатно образовање-рекла је Драгана Дучић, председница Међуопштинске организације савеза слепих и слабовидих Ужица.

Опширније: Онлине каталог књига и апликација за слепе и слабовиде

Пројекат „Корак ка једнакости“

IzlozbaУ 2015. години Народна библиотека Ужице је наставила са пружањем услуга особама  са потешкоћама у читању. Идеје смо успели  да  унапредимо и проширимо  кроз пројекат „Корак ка једнакости“ који у 2015. години суфинансира Министраство културе и информисања. Аутор пројекта је библиотекар  Душица Мурић.

Опширније: Пројекат „Корак ка једнакости“

Услуга за све: формирање и развој библиотечких услуга за слепа и слабовида лица

Brajevo pismoНародна библиотека Ужице је у 2014. години реализовала пројекат „Услуга за све: формирање и развој библиотечких услуга за слепа и слабовида лица“. Пројекат је суфинансирало Министарство културе и информисања Републике Србије. Аутори пројекта су библиотекарке Душица Мурић и Слађана Марковић.

Опширније: Услуга за све: формирање и развој библиотечких услуга за слепа и слабовида лица